Pan "El Sol"

Pan "El Sol"

Hello everybody, hope you're having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Pan "El Sol". One of my favorites. For mine, I am going to make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Pan "El Sol" is one of the most favored of recent trending meals in the world. It is simple, it is quick, it tastes delicious. It's enjoyed by millions every day. They are nice and they look fantastic. Pan "El Sol" is something which I have loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Pan "El Sol", starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pan "El Sol" delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Pan "El Sol" using 12 ingredients and 11 steps. Here is how you cook that.

Es un pan ó puede llamarse coca si se rellena de queso, bacon o jamón york. Es delicioso comerlo solo ó acompañado con tu plato favorito!!

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Pan "El Sol":

  1. Para 10 raciones
  2. 500 gr harina aprox
  3. 25 gr levadura fresca ó 7gr.de levadura seca
  4. 100 ml leche tibia
  5. 60 gr puré de calabaza
  6. 60 gr mantequilla derretida
  7. 2 cucharas soperas de aceite de girasol
  8. 1/2 cuchara vinagre
  9. 2 cucharas yogur
  10. 1 cuchara sal
  11. 1 cuchara azúcar
  12. 2 huevos

Instructions to make to make Pan "El Sol"

  1. Para la elaboración se necesitan casi 3horas porque hay que esperar que la masa fermente bien para que nuestro pan sale esponjoso.
  2. Lo primero que hacemos es disminuir la levadura en la leche tibia con la cucharadita de azúcar. Dejamos que fermente 10 min.
  3. Mientras tamizamos la harina en un recipiente hondo y hacemos un agujero en el centro.Dentro ponemos 1huevo entero y la clara del otro (la yema la reservamos, añadimos también el yogur, el puré de calabaza, el aceite,vinagre y la sal. Después echamos dentro la leche con la levadura.
  4. Mezclamos y empezanos a masar añadiendo poquito a poco más harina si hace falta hasta que la masa empiece a separarse de los bordes del recipiente.Si tenéis máquina para amasar bien,yo lo hago a mano.
  5. En una mesa eharinada ponemos la masa y la trabajamos 10 min hasta que éste elástica, no muy dura, pero que no se pega en las manos. Después la volvemos a dejar en el recipiente previamente untado de aceite para evitar que se pege.La masa también la untamos de aceite y dejamos reposar 1 hora.La habitación tiene que estar calentita y si no podéis dejar el horno encendido con 50 gradus y meterla dentro (yo hago esto)
  6. Después de 1 hora sacamos la masa que veremos que ha subido doble.Podemos darle la forma deseada.Yo la separo en 6 bolas y estiro cada una haciendola finita de unos milímetros y untando por encima con la mantequilla derretida.Las pongo una encima de otra y doy la forma de un sol.
  7. Ponemos nuestro pan en el recipiente que hemos elejido para hornear previamente engeasado o con papel de hornear.Dejamos reposar otra media hora (si es más tiempo mejor)
  8. Cuando esté lo untamos con la yema que hemos reservado mezclada con gotas de leche y aceite, adornamos a gusto con semillas y metemos al horno a 160 gradus.No hace falta que el horno éste previamente calentado.
  9. Después de 30 min nuestro pan estára echo,pero para estar seguros, probar con un palillo.
  10. En sacar del horno untar con mantequilla y tapar con un paño 10 min.
  11. Y listo para comer !!!

As your experience and also confidence grows, you will locate that you have extra all-natural control over your diet and adjust your diet to your personal preferences gradually. Whether you wish to serve a recipe that utilizes fewer or even more active ingredients or is a bit more or less spicy, you can make basic changes to accomplish this objective. In other words, begin making your recipes promptly. As for basic cooking abilities for newbies you do not require to learn them but only if you understand some basic cooking strategies.

This isn't a total overview to quick and also easy lunch dishes yet its great something to chew on. Hopefully this will certainly get your imaginative juices streaming so you can prepare delicious meals for your family without doing too many square meals on your journey.

So that's going to wrap it up for this special food Simple Way to Make Speedy Pan "El Sol". Thank you very much for your time. I'm sure that you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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